Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures

Je nieuwe familie

Wouter Erenstein

UX designer

Wouter Erenstein streeft naar optimale gebruiksvriendelijkheid en ook nog eens dat het er gelikt uitziet. Dat is zijn werk als UX Designer. ,,Je gaat op zoek naar de details om zo aan te sluiten bij de leefwereld die iemand heeft.” 

 

De centrale vraag die een UX Designer eigenlijk altijd stelt, is: hoe ervaren mensen het product dat een bedrijf op de markt heeft gebracht? Voor PIDZ is dat mijnPIDZ, het softwaresysteem. Wouter gaat met de gebruikers in gesprek om te weten te komen waar zij tegenaanlopen, wat zij nog graag zouden willen en wat hen motiveert om het product te gebruiken. ,,Je gaat op zoek naar de details om zo aan te sluiten bij de leefwereld die iemand heeft.” 

Hij duikt in de leefwerelden van zzp’ers en zorginstellingen. De zorgprofessionals maken al gebruik van het vernieuwde mijnPIDZ. Nu zijn de zorgorganisaties aan de beurt. ,,We gaan met de planners van de zorginstellingen in gesprek om uit te vinden waar hun knelpunten liggen”, legt Wouter uit. ,,Zij maken van meerdere softwaresystemen gebruik omdat ze vaak zorgprofessionals van meerdere bureaus inzetten. Als PIDZ willen we natuurlijk voorlopen op rest en daardoor bedenken we nieuwe dingen.” Belangrijk is wel om te toetsen of het zinvol is, weet hij.  

Nuttig voor de maatschappij

Wouter weet ook dat de marktwerking een van de dingen is waar zorgorganisaties tegenaan lopen. Met een nieuw hulpmiddel kunnen zzp’ers zelf kijken wat de invloed is van het aantal uitnodigingen als zij hun uurtarief veranderen. ,,Zo speel je in op de marktwerking door sturing te geven, maar zonder dat je ze daadwerkelijk daarop aanspreekt. Zo kunnen zzp’ers zelf hun positie in de markt bepalen. Uiteindelijk streven we naar de beste match. Daarvoor verzamelen we dit soort data.”  

Dat spreekt Wouter ook enorm aan in zijn werk. Hij voelt zich nuttig voor de maatschappij.  ,,Ik vind dat mijn werk wel maatschappelijke impact moet hebben. We zorgen voor verandering die mensen ook echt helpt”, vertelt hij opgewekt. ,,Mijn vak is om mensen te leren kennen en wat hen beweegt. PIDZ loopt daarin voorop, vind ik, want we maken software die toekomstbestendig is.”  

Bij PIDZ heeft hij inmiddels ervaren dat mensen, ongeacht hun werkveld, bij elkaar binnenlopen voor een praatje. ,,Dat maakt het zo leuk. Je hoeft niet eerst zeven managementlagen door om iemand te spreken. Zo leer je veel werelden kennen.” 

Vrijheid in je werk

Wat PIDZ voor hem zo bijzonder maakt? ,,Tegen mijn vrienden vertel ik altijd dat je PIDZ de medewerkers de vrijheid geeft om het werk op een eigen manier in te vullen. En dat waardeer ik enorm”, antwoordt Wouter, die het bedrijf ziet veranderen. Ook dat spreekt hem aan. ,,Het is heel familiair en nu maken we een professionaliseringsslag met een eigen touch daarin.”

Waarom zouden mensen volgens Wouter voor PIDZ moeten kiezen? ,,PIDZ zet de toon, is in mijn ogen de meest flexibele partij. Heb je goede ideeën om in de zorg dingen voor elkaar te krijgen, dan is PIDZ jouw werkgever.”  

wouter.erenstein@pidz.nl

Patrick Coppus

Lees meer

Kristel Thijssen

Lees meer

Carlijne Brouwers

Lees meer

Olga Donkers

Lees meer

Ute Graat

Lees meer

Jordie van Geel

Lees meer

Hetty van Dommelen

Lees meer

Inger Ummels-Van Bommel

Lees meer

Ilona Jansen

Lees meer

Onze deur staat altijd open

Kom binnen
Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures