Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures

Je nieuwe familie

Ute Graat

HR-medewerker

De werkdagen van Ute zijn nooit hetzelfde. Als HR-medewerker komen elke dag nieuwe vraagstukken binnen die ze met alle liefde en plezier voor de medewerkers oplost. ,,Het is uitdagend, zeker bij PIDZ.”

Ute kwam binnen als servicedeskmedewerker, als eerste aanspreekpunt van het softwaresysteem mijnPIDZ. Het bedrijf kende ze al van haar vorige werkgever, een zorginstelling. Toen een vacature vrijkwam, reageerde ze direct. Ute voelde zich al snel thuis. ,,Ik kreeg in het begin direct de vraag: wat heb jij nodig? Dat vond ik enorm prettig en ook persoonlijk. PIDZ denkt écht mee met de mensen.”

Plots kwam een functie vrij bij de HR-afdeling. Met een achtergrond op dit gebied ging Ute de uitdaging graag aan. Sindsdien is ze HR-medewerker en verantwoordelijk voor de uitvoer van het personeelsbeleid, dat ze zo efficiënt en effectief mogelijk wil vormgeven. Automatisering geldt daarin als kernwoord.

Elke dag nieuwe uitdagingen

Elke werkdag biedt Ute weer nieuwe uitdagingen. PIDZ-medewerkers vragen bijvoorbeeld hoe ze hun uren kunnen declareren of hoeveel vakantiedagen ze nog hebben. Maar Ute zorgt ook dat nieuw personeel op een prettige manier aan de slag kan; ze regelt laptops, telefoons en andere bedrijfsmiddelen voor een optimale start.

Dat gaat nu nog ouderwets, met lijstjes afvinken. Ook hierin wil PIDZ een professionaliseringsslag maken, met Ute daarin als belangrijke spin in het web. ,,Nee, een werkdag is voor mij nooit saai. Het is heel uitdagend, zeker bij PIDZ”, vertelt ze opgewekt.

Ute merkt wel dat de wetgeving rondom de Algemene verordening gegevensbescherming haar werk er niet gemakkelijker op heeft gemaakt. ,,Het kan omslachtig worden, maar je leert ook heel secuur te werken want je wil een datalek voorkomen.” Daarom schoolt PIDZ het personeel in security awareness, om bewustwording te creëren.

Ook persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers vindt het bedrijf belangrijk. Zo heeft Ute een cursus gevolgd tot projectleider. ,,PIDZ denkt altijd met je mee, je voelt je gehoord. Als je eigen ideeën inbrengt, dan wordt daar ook echt naar gekeken en wat mee gedaan. Ja, ik zit hier goed op mijn plek.”

Maatschappelijke projecten

Ute beveelt PIDZ graag aan bij mensen die nog werk zoeken. ,,De lijntjes bij PIDZ zijn kort en we praten hier niet over maar met elkaar”, zegt Ute, die ook is aangesloten bij het project Met zorg verbonden. PIDZ levert hiermee een maatschappelijk bijdrage aan kwetsbare doelgroepen, zoals de kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool in Veldhoven.

Daarnaast was Ute ook projectleider van de PIDZ Academie, dat scholing aanbood voor zzp’ers in de zorg. PIDZ streeft ook naar een B Corp-certificaat waarmee bedrijven aantonen een positieve en grote impact te hebben op mens en milieu. ,,PIDZ straalt echt uit met zorg verbonden te zijn. Dus als je nog een leuke baan zoekt, dan moet je zeker bij PIDZ zijn.”

ute.graat@pidz.nl

Wouter Erenstein

Lees meer

Kristel Thijssen

Lees meer

Inger Ummels-Van Bommel

Lees meer

Carlijne Brouwers

Lees meer

Jordie van Geel

Lees meer

Ilona Jansen

Lees meer

Patrick Coppus

Lees meer

Olga Donkers

Lees meer

Onze deur staat altijd open

Kom binnen
Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures