Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures

Je nieuwe familie

Hetty van Dommelen

Algemeen directeur

Oorspronkelijk kwam Hetty in 2017 binnen als innovatiemanager, maar al snel groeide ze uit tot algemeen directeur van PIDZ. Nog altijd blijft het menselijke contact voor Hetty enorm belangrijk.

Hetty had ontslag genomen bij een zorginstelling en zat nog in dubio: een lunchroom beginnen voor mensen met een verstandelijke beperking of aan de slag als interim-manager in de zorg? Ze had zichzelf nog een week de tijd geven om de knoop door te hakken, totdat oprichter Ron Simmer, die eerder met Hetty samenwerkte, haar vroeg om eens te gaan lunchen – iets wat ze al vaker deden. Hij vroeg haar of ze niet bij PIDZ wilde komen werken.

Lang hoefde Hetty niet na te denken. ,,Ik wilde hoe dan ook in de zorg blijven werken, maar niet direct op de werkvloer staan. Bij PIDZ kon ik op een innovatieve manier het verschil maken voor de zorg.” Ze ging aan de slag als innovatiemanager, maar binnen twee maanden was ze ineens algemeen directeur.

Flinke groeispurt

Een periode waarin PIDZ een flinke groeispurt doormaakte. ,,PIDZ was destijds nog een van de weinige servicebureaus voor zzp’ers in de zorg. Dat vond ik erg vernieuwend”, legt Hetty uit. Ze heeft de situatie zien veranderen. ,,De concurrentie is inmiddels toegenomen en dat dwingt je om innovatief bezig te zijn. Zo gaan we ook regelmatig met zorginstellingen in gesprek hoe we de personeelsproblemen kunnen oplossen. Dat vind ik leuk om te doen.”

Als algemeen directeur is Hetty eindverantwoordelijke voor de gang van zaken binnen het bedrijf. In het begin in haar eentje, maar inmiddels heeft ze een aantal directeuren om zich heen voor hun vakgebied.

Hetty heeft PIDZ fors zien groeien, maar het menselijke contact is altijd een speerpunt van haar én het bedrijf gebleven. Zo organiseert ze regelmatig een medewerkerslunch. ,,Zo weet ik wat er speelt binnen het bedrijf, maar misschien ook privé. Je leert de mensen op een informele manier kennen”, zegt Hetty, die ook eens per kwartaal een medewerkersbijeenkomst organiseert. ,,Ik vraag altijd waarom ze bij PIDZ komen werken en krijg altijd hetzelfde antwoord: de manier van omgaan met elkaar is erg prettig en er is geen sprake van hiërarchie. Dat vind ik de kracht van PIDZ.”

Oprecht betrokken

Hetty omschrijft PIDZ als werkgever die opdracht betrokken is bij zijn medewerkers. ,,De mensen krijgen vrijheid en vertrouwen om hun werk op een eigen manier te doen, maar natuurlijk wel binnen de kaders van het bedrijf.”

Met PIDZ streeft Hetty naar steeds gelukkigere zorgprofessionals, in Nederland. Dat is het nieuwe motto. ,,Geluk en blijheid geven mij voldoening”, zegt de algemeen directeur. ,,Het is fijn om te horen dat het werkt wat wij doen en dat wij op deze een manier bijdrage kunnen leveren aan de zorg.”

Waarom zou Hetty mensen aanraden om bij PIDZ te komen werken? ,,Als je een bedrijf zoekt waar je jezelf in vrijheid mag ontwikkelen, je wil dat je als mens écht telt en wil meebouwen aan het bedrijf, dan moet je bij PIDZ zijn.”

hetty.vandommelen@pidz.nl

Inger Ummels-Van Bommel

Lees meer

Ilona Jansen

Lees meer

Patrick Coppus

Lees meer

Jordie van Geel

Lees meer

Ute Graat

Lees meer

Olga Donkers

Lees meer

Carlijne Brouwers

Lees meer

Wouter Erenstein

Lees meer

Kristel Thijssen

Lees meer

Onze deur staat altijd open

Kom binnen
Werken bij PIDZ: 11 nieuwe vacatures