Werken bij PIDZ: 2 nieuwe vacatures

Je nieuwe familie

Chantal van Gerven

Zorgmanager

Des te blijer de zorgprofessional, des te beter het werk dat wordt afgeleverd. Daar wordt iedereen blij van: de cliënt, de familie, de zorgorganisatie, de medewerkers van PIDZ én de zorgprofessional zelf. Daarom doet Chantal van Gerven, zorgmanager bij PIDZ detachering, er alles aan om ‘haar’ zorgmedewerkers zo gelukkig mogelijk te maken.

Chantal komt in mei 2019 als interim formulemanager bij PIDZ terecht. Voor één of twee maanden, is het idee. Maar twee maanden worden er zes, en als haar opdracht op zijn einde loopt, is ze al zo ingeburgerd dat ze niet meer weg wil. “De organisatie voelde zo prettig, dat ik graag wilde blijven. Dat was wederzijds”, lacht ze. Maar als wat? In overleg met PIDZ komt ze bij de rol van zorgmanager detachering uit. Ze begeleidt en faciliteert zorgmedewerkers die via een detacheringscontract bij zorgorganisaties aan de slag gaan in hun verdere groei en ontwikkeling.

De mens voorop

Wat haar zo aanspreekt in PIDZ? “Het mensgerichte vind ik erg prettig. Ik vind het heel fijn om hard te werken en commercieel te denken, maar ik vind het belangrijk dat daarbij de mens altijd voorop blijft staan.” Bovendien heeft ze de afgelopen jaren ervaring opgedaan met coaching. Groei, ontwikkeling en mensgerichtheid passen daarom helemaal bij Chantal én bij PIDZ. “De organisatie past bij een nieuwe fase in mijn leven. Daarom voelde PIDZ ook een beetje als thuiskomen. Als een warm bad.”

“Het mensgerichte vind ik erg prettig”

Op 1 maart 2020 treedt Chantal officieel in dienst. Twee weken later breekt de coronacrisis uit. “De afgelopen tijd ben ik daarom vooral bezig geweest met het inrichten van de processen. Nu zijn we de detachering weer op aan het starten.” PIDZ biedt de detachering als een extra dienst, zodat zorgorganisaties bij de invulling van hun flexibele schil kunnen kiezen. “Bij sommige opdrachten is de zorgverlener echt een teamlid dat meedoet met overleg, of waar de zorgorganisatie het rooster opstelt. Dat kan bij zzp niet”, legt Chantal uit. Detachering is dan een goed alternatief.

 Persoonlijke aandacht

Vaak is er voor de gedetacheerde zorgprofessional als persoon weinig aandacht. “Bij PIDZ wordt echt naar mensen geluisterd”, vertelt Chantal. “Naar wat hun wensen zijn, nu en in de toekomst.” Dat wordt gewaardeerd, merkt ze. Al tijdens de werving en selectie van zorgprofessionals zijn de reacties positief. “Mensen zeiden: ‘Die eerste gesprekken waren zo leuk, er was zoveel aandacht voor ons.’ Dat hadden ze nog nergens meegemaakt.”

“Bij PIDZ wordt echt naar mensen geluisterd”

Haar eigen eerste werkdag herinnert ze zich nog goed. Als interim formulemanager begint ze zonder kennismaking vooraf. Spannend, want het moet toch maar klikken. In een eerste overleg bespreekt ze met algemeen directeur Hetty wat er moet gebeuren. “Ik voelde meteen het vertrouwen, dat was heel fijn. Dat geeft je gewoon vleugels.” Een gevoel dat ze ook aan collega’s hoopt door te geven.

chantal.vangerven@pidz.nl

Jordie van Geel

Lees meer

Bart van Sleeuwen

Lees meer

Patrick Coppus

Lees meer

Onze deur staat altijd open

Kom binnen
Werken bij PIDZ: 2 nieuwe vacatures